info@casu.sk 

0903 869 665 

Späť

Ako rozoznať kvalitný a nekvalitný čaj

Pridané: 1.6.2016 09:00:00

01 Jún 2016

Dnes nie je prekvapujúce, ak sa v gastronómii objavuje téma o víne, pive alebo o káve. Právom k nim však patrí aj téma čaju.

Ako rozoznať kvalitný  a nekvalitný čaj

Mnohí ho však vnímajú iba ako naplnený sáčok, od ktorého očakávajú zafarbenie vody, navyše bez citrónu a medu by ho ani nevypili. Stáva sa, že tento postoj môžete zažiť aj v kvalitných reštauráciách, kde vám prinesú neidentifikovateľný čaj namletý v čajovom sáčku v pekne vyzerajúcom obale, no za horibilnú sumu.

Čaj je však druhým najrozšírenejším nápojom na svete. Pred ním sa umiestnila už iba voda.

Svet čajov je veľmi pestrý a bohatý. Ponúka nám príležitosť nazerať naň z rôznych uhlov, ale najzákladnejšie delenie, ktoré by ste mali poznať sú čaje kvalitné a nekvalitné. Ako teda odlíšiť kvalitný čaj od nekvalitného? Rozdelenie na sáčkové a sypané čaje pre nás nebude postačujúce. Myslieť si, že by bol sáčkový čaj kvalitnejší ako sypaný je pomýlená predstava. Kvalitné a hodnotné čaje sa sáčkujú iba v prípade, že ich chce človek kúpiť v istom množstve a porciovať si ich ako potrebuje.

Je však potrebné dodať i to, že nie každý sypaný čaj predstavuje kvalitu, ktorú by ste očakávali. Všímať by sme si mali najmä krajinu odkiaľ je čaj dovážaný a jeho čerstvosť (nie starší ako rok). Odporúča sa kupovať čaj u predajcov, ktorí tieto informácie ovládajú.

Čaj sa podobne ako napríklad víno vyznačuje rozmanitosť v chuti v závislosti od lokality a pestovateľov. Nestačí vedieť, že kupujete zelený čaj, musíte poznať aj konkrétny druh a názov a tiež oblasť, z ktorej pochádza. Kvalitný a čerstvý čaj je sám o sebe taký voňavý, že nepotrebuje žiadne arómy ani príchute.

Ochutnajte naše sypané čaje >>> 

 

  • Akciové baličky
  • india
  • joj
  • Vianočné balíčky
  • Previous
  • Ďalší
Táto stránka používa cookies. Viac info

Prihlásenie