Etiópska káva sa typicky rozlišuje podľa regiónov, v ktorých bola dopestovaná a predáva sa ako káva single origin. Kávy z rôznych pestovateľských regiónov sa však neuveriteľne líšia a preto sa nedá hovoriť o jednotnej typickej chuti etiópskej kávy.
Ethiopia Arabica
V Etiópii sa nachádzajú tri hlavné regióny, v ktorých sa káva pestuje: Yirgacheff, Sidamo a Harrar.
Káva z južnej oblasti Sidamo sa vyznačuje svojou komplexnou chuťou a v ústach zanecháva bohatý pocit s jasným zakončením. Yirgacheffes je pikantná voňavá káva s jemným telom a sladkou kvetinovou arómou s tónmi citrusov. Východný región Harrars sa vyznačuje kávou s vínovými a ovocnými tónmi, v ktorých prevláda jasná chuť čučoriedok.
Chuťový profil: Káva z Etiópie je charakteristická orieškovo hnedou krémovou arómou s tónmi jazmínu a lupeňov ruže. Vaše chuťové poháriky pocítia likérovo sladkú chuť, s jemnými náznakmi citrusového ovocia.
Nový komentár