info@casu.sk 

0903 869 665 

Pražiareň kávy a proces praženia

Pražiareň kávy CASU s.r.o. Bratislava

Kávu značky Daily Coffee - Every Day pre Vás pražíme od roku 2012. Praženie prebieha tradičnou technológiou na bubnovom pražiacom stroji. Celý proces má formu manufaktúry.

Momentálne pražíme kávu najvyššej kvality z Brazílie, Colombie, Costa rici, Ethiópie, Burundi, Guatemaly, Kene, Mexica, Sumatry a Tanzánie.

 
Praženie kávy

Proces praženia

Pred samotným pražením musia všetky kávové zrná prejsť ťažkou skúškou ručného triedenia. Nevhodné sú hneď na začiatku odstránené, aby sme zachovali vysokú kvalitu každej šálky.

Tie najlepšie, ešte zelené zrná, potom putujú do zásobníka pražičky. Po dosiahnutí správnej teploty sú presunuté priamo do pražiaceho bubna. Kontrola kvality prebieha aj počas samotného praženia. Tentokrát nám okrem zraku pomáha aj čuch. Vôňa správne pražených zŕn je jedinečná a s ničím nezameniteľná.

Po upražení sa kávové zrnká ochladzujú studeným vzduchom. Pri tomto procese prebieha ďalšie ručné triedenie. Dalej nepustíme žiadne nedopražené ani prepražené zrnká.

 
Káva káva

 

Upražená a vytriedená káva sa necháva niekoľko dní odvetrať. Následne je balená do špeciálnych kávových obalov so vzduchovým ventilom, vďaka ktorému sa káva vyhne oxidácii.

Posledným bodom procesu je dovoz čerstvej kávy do kaviarní a iných prevádzok alebo posielanie k Vám domov.

 

Chcete vedieť viac? Neváhajte nás kontaktovať.

NAPÍŠTE NÁM

  • Akciové baličky
  • india
  • joj
  • Previous
  • Ďalší
Táto stránka používa cookies. Viac info

Prihlásenie